Goodwill Pharma obeležila završetak radova na fabrici u Subotici

Goodwill Pharma obeležila završetak radova na fabrici u Subotici


U Subotici je svečano obeležen završetak radova na rekonstrukciji i izgradnji nove fabrike kompanije Goodwill Pharma, koja uključuje proizvodni pogon, najsavremeniju laboratoriju za fizičko-hemijska i mikrobiološka ispitivanja, skladište i upravnu zgradu.

Goodwill Pharma je farmaceutska kompanija koja posluje u Srbiji od 2003. godine, a izgradnja proizvodnog pogona počela je krajem 2017. godine. Za nepune 2 godine, završena je nova poslovna jedinica na 4000 kvadratnih metara, sa proizvodnim pogonom projektovanog godišnjeg kapaciteta od 15 miliona pakovanja.

Investiciju vrednu 4,7 miliona evra pomogla je Vlada Mađarske preko Fondacije Prosperitati davanjem finansijske pomoći u iznosu od 1,4 miliona evra u sklopu niza projekata pokrenutih u sferi razvoja tehnologija, koji doprinose sveukupnom  napretku privrede u Srbiji, kao i jačanju  prijateljstva između dve zemlje.

“Goodwill Pharma otvara fabriku u kojoj su završeni građevinski radovi, instalirana oprema, i nalazi se u procesu priprema za podnošenje zahteva za dobijanje dozvole za proizvodnju od Ministarstva zdravlja, koja se planira u prvom kvartalu 2020. godine. Ovo je za nas veoma važan korak u daljoj strategiji razvoja kompanije, u čijem fokusu će biti proizvodnja visokokvalitetnih lekova i dijetetskih proizvoda, koji će svoj plasman imati na lokalnom i globalnom nivou.” – naglasio je Zoltan Tamaš, generalni direktor kompanije Goodwill Pharma Srbija.

Istaknuti gosti na otvaranju fabrike Goodwill Pharma bili su: Levente Mađar, zamenik ministra za spoljne poslove i trgovinu Mađarske, i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.


EnglishHungarySerbiaPoland